Er elektriske tannbørster bedre enn manuelle?

Det kan være vanskelig å velge den riktige tannbørsten for deg og dine tenner, med det enorme utvalget dagens marked tilbyr. For å hjelpe deg har vi sammenlignet manuelle og elektriske tannbørster, slik at du kan få et hvitere og sunnere smil!

Hvor lenge skal man pusse tennene?

Om man bruker en manuell eller elektrisk tannbørste er den anbefalte pussetiden den samme, 2 minutter morgen og kveld. De nyeste elektriske tannbørstene er utstyrt med innebygd timer, som varsler deg etter 2 minutter, slik at du kan pusse mest mulig effektivt.


Bruker man samme pusseteknikk?

Bruker man feil pusseteknikk med en manuell tannbørste, risikerer man å skape slitasje på emaljen. Dersom man pusser for hardt eller unøyaktig, kan det føre til ising eller tannstein. En elektrisk tannbørste gjør jobben for deg med spesialutviklede oscillerende eller roterende børstebevegelser, slik at du enkelt oppnår riktig pussetknikk.


Fjerner eltannbørster mer plakk?

De beste elektriske tannbørster på markedet gjør flere børstebevegelser i minuttet enn manuelle. Fun fact! Vår bestselger Seago SG575 gjør flere børstebevegelser i minuttet enn en manuell tannbørste ville gjort på en måned! På denne måten fjernes 10x mer plakk og bakteriebelegg. Tannleger verden over er derfor enige om at elektriske tannbørster er mer effektive på å holde tennene dine rene.


Når bør man skifte tannbørste?

For å ta vare på tennene dine og unngå misfarging og plakk, er det viktig å skifte tannbørste med jevne mellomrom. Både manuelle tannbørster og børstehoder til eltannbørster bør byttes hver 3. måned, for å oppnå best effekt. 

Oppsummering

Hvilken tannbørste du velger betyr mye for tennene dine. Bruker du fremdeles en manuell tannbørste kan det være lurt å oppgradere til en elektrisk tannbørste, dersom du ønsker et sunnere og hvitere smil. Her er de største fordelene:

 

  • Fjerner 10x mer plakk
  • Gjør jobben for deg
  • Skånsom og effektiv rengjøring

 

Ønsker du å oppgradere tannpleien din? Utforsk vårt utvalg av soniske eltannbørster her.

Tilbake

Anbefalt for deg: