3 enkle tips til bedre tannpleie

Tennene våre er den eneste delen av kroppen som ikke reparerer seg selv. Derfor er det ekstra viktig at man tar godt vare på dem! Vi har satt sammen 3 enkle tips, slik at du kan ta best mulig vare på smilet ditt.

I dag finner man trusler for tennene våre i nesten alt vi spiser. Mat og drikkevarer som er tilsatt sukker, syrerike eller inneholder fargestoffer er spesielt skadelige. Eksempler på slike er kaffe, brus, juice, vin og mange fler. Disse danner plakk, bryter ned tannemaljen og misfarger tennene. I lengden kan dette føre til tannproblemer som blant annet:


 • Tannstein
 • Ising
 • Misfarging
 • Plakk 
 •  

  Men hvorfor skjer dette?

  Når man spiser mat rik på sukker, bygges det oppet lag av plakk på tennene. Her omdanner bakterier sukkeret til syre. Denne syren er sterk nok til å bryte ned tannemaljen. Dette er det ytterste harde laget som gir tennene styrke, og deres hvite farge! Når dette forsvinner dannes det hull, misfarging og smerter. Hvordan unngår man dette?

  Enkelt! Regelmessig god tannpleie, 2 minutter morgen og kveld er som skal til!


  Her er hvordan:

  1. Ikke skyll munnen med vann etter pussing!

  Bruk heller munnskyll med fluor. Etter at man har pusset tennene vil det ligge igjen et beskyttende lag av fluor, som beskytter emaljen og holder tennene sterke og hvite. Dersom man skyller bort dette med vann, vil fluorens effekt gå til spille og man vil lettere kunne oppleve ising i tennene.

   

  2. Bruk tanntråd!

  Matrester som havner mellom tenner og tannkjøtt blir omdannet til plakk og syre. Derfor er det viktig å bruke tanntråd eller lignende for å fjerne dette. Slik motvirker du oppbygging av tannstein.

   

  3. Bruk en god tannbørste!

  Med riktig tannbørste er 2 minutter pussing, morgen og kveld, alt som trengs. Når børsten slites ut vil effekten av tannbørsten reduseres. Derfor bør tannbørster og børstehoder til elektriske tannbørster byttes hver 3. måned.

  Bonus! Soniske og elektriske tannbørster er anbefalt av norske tannleger, fjerner 10x mer plakk og presser tannkrem mellom tenner og tannkjøtt for mer effektiv rengjøring.

   

  Oppsummering

  Det er viktig å ta godt vare på tennene, ettersom de ikke reparerer seg selv. Alt som trengs er god tannpleie, 2 minutter morgen og kveld. Bruk en god tannbørste (sonisk eller elektrisk tannbørster er anbefalt). Bruk tanntråd til å fjerne matrester mellom tenner og tannkjøtt. Ikke skyll munnen med vann etter pussing, bruk heller munnskyll med fluor.

  Gjør du dette blir tannlegen fornøyd!


  Ønsker du å oppgradere tannpleien din? Utforsk vårt utvalg av soniske eltannbørster HER.

  Tilbake

  Anbefalt for deg: