Visste du at dette kan havne på tannbørsten din?

Som et samfunn, blir vi stadig mer og mer bevisst over farene bakterier og virus bringer. Vi vasker hendene våre religiøst, bruker antibac etter hver eneste berøring, og vi unngår å ta i våre egne ansikter så mye som mulig. Men det er ett sted bakterier og virus lurker, som du kanskje ikke var klar over - på tannbørsten din.

Det viser seg nemlig at når du spyler ned i do, slynges små partikler av avføring opp i lufta, og spres rundt. Disse partiklene kan lande på alle overflater på badet ditt, inkludert tannbørsten din. Dette kan være vanskelig å tenke på, men det er en realitet vi er nødt til å møte, hvis vi skal kunne forsvare oss selv mot skadelige bakterier og virus.

Tenk på det - hver gang du pusser tennene, putter du tannbørsten i munnen. Dersom det ligger avføring og skadelige bakterier på tannbørsten din, risikerer du å bli smittet. Dette høres kanskje ut som en liten risiko å ta, men det kan få seriøse konsekvenser.

Hva skjer når avføring havner på tannbørsten min?

Faktisk, så viser forskningsstudier at tannbørster kan gi grobunn for en mengde forskjellige bakterier, som E. Coli, Stafylokokker, og Streptokokker. Disse bakteriene kan forårsake alt i fra dårlig ånde til alvorlige tarminfeksjoner. Og det er ikke kun å spyle ned i toalettet som sprer bakterier og virus heller - å la tannbørsten stå ute i åpen luft kan også la bakterier gro og spre seg.

Hva kan jeg gjøre for å forsvare meg?

1. Det første steget er å forsikre deg om at tannbørsten er oppbevart ordentlig. Hold den beskyttet mot åpen luft og unngå å la den stå i kontakt med andre tannbørster eller overflater som bakterier kan gro på.

2. Det neste steget er å prøve å redusere mengden bakterier på badet ditt. Pass på å vaske toalettet regelmessig, og å holde dolokket nede når man spyler kan hjelpe med å redusere mengden partikler som havner i lufta. Du kan også desinfisere overflatene på badet, og til og med beholderen til tannbørsten.

3. Det er også en god idé å bytte tannbørste eller børstehode regelmessig. Norske tannleger anbefaler å bytte børstehode hver andre til tredje måned, eller før dersom børstene begynner å bli slitt. Dette vil kunne være med på å forsikre deg om at du ikke bruker en tannbørste som inneholder skadelige bakterier eller virus.

Det er selvfølgelig også viktig å fortsette å praktisere gode hygienevaner. Vask hendene regelmessig, unngå å berøre ansiktet ditt, og sørg for at du bruker en god tannkrem og et godt munnskyllevann for å holde munnen sunn og ren. Disse vanene kan bidra til å redusere mengden skadelige bakterier i munnen, som igjen kan redusere risikoen for å bli syk.

For å konkludere, tanken på avføring partikler på tannbørsten din kan være skremmende, men det er en realitet vi er nødt til å møte. Ved å ta grep for å praktisere god hygiene kan man redusere sjansen for å bli smitte av skadelige bakterier og virus. Det er opp til hver og en av oss å ta vare på vår egen helse, og det starter med at vi tar vare på tannbørstene våre. Så husk å bytte tannbørste og oppbevar tannbørsten på et smittefritt sted - kroppen din vil takke deg for det! 

Ønsker du å holde tannbørsten din fri for avføringspartikler? Les mer om vår Tannbørsteholder med innebygd UV-Steriliserer her.

Tilbake

Anbefalt for deg: