3 enkle tips for å redusere ising i tennene

Ising i tennene er den isende smerten man kan oppleve særlig når man drikker noe kaldt eller varmt. De aller fleste har opplevd ising og ubehaget det medfører. Men hvorfor får man ising i tennene? Og hvordan unngår du det?

Tennene våre består av et hardt ytre lag, kalt emaljen. Dette gir tennene deres styrke og hvitfarge. Under emaljen ligger det et porøst lag kalt dentinet. Når emaljen skades, mister dentinet beskyttelsen sin og det oppstår ising.

Dentinet er sensitivt til temperaturendringer. Når du spiser eller drikker noe kaldt sender nervene i tennene signaler til hjernen som gjør at du opplever en isende smerte. Vanligvis kommer skader i emaljen av:

 

  • Sukker- og syreholdig mat/drikke
  • Stive manuelle tannbørster

 

Når tennene utsettes for sukker- eller syreholdig mat og drikke, brytes emaljen ned og dentinet mister sin beskyttelse. Bruker du manuelle tannbørster med stivt børstehode kan det skape slitasje og skraper i emaljen.

Så til det store spørsmålet. Hvordan kan du unngå eller redusere ising i tennene?

Ved hjelp av tannleger har vi satt sammen 3 enkle tips som kan hjelpe deg!

1. Bruk tannbørster med mykt børstehode!

Mykere børstehoder er mer skånsomme for emaljen, og vil ikke slite ned emaljen på samme måte som stivere manuelle tannbørste gjør.

2. Bruk tannkrem og munnskyll med fluor!

Fluor danner et beskyttende lag på emaljen som gjør tennene mer motstandsdyktige mot syreskader.

Obs! Ikke skyll munnen med vann rett etter pussing eller munnskyll, da forsvinner det beskyttende laget.

3. Bruk en elektrisk tannbørste!

En sonisk tannbørste eller en vanlig elektrisk tannbørste har oscillerende eller roterende børstebevegelser som tar bedre vare på tennene, og ikke minst emaljen!

Tips! Våre soniske tannbørster har myke børstehoder fra DuPont™️ (perfekt for sensitive tenner) og benytter oscillerende børstebevegelser for å rengjøre mest mulig skånsomt og effektivt.

Oppsummering:

Ising kommer av skader på tannemaljen som blottlegger det sensitive laget under, som kalles dentinet. Disse skadene forårsakes av syre, slitasje fra harde manuelle tannbørster eller dårlige tannpleierutiner For å redusere eller lindre ising, er det anbefalt å bruke en sonisk tannbørste eller en vanlig elektrisk tannbørste, med myke børstehoder, i tillegg til å bruke tannkrem og munnskyll med fluor.

 

Ønsker du å oppgradere tannpleien din? Utforsk vårt utvalg av soniske eltannbørster HER.

Tilbake

Anbefalt for deg: